the crazy pack

Alla inlägg under oktober 2010

Av thecrazypack - 10 oktober 2010 00:14

Jag och D borde verkligen unna oss själva lite mer. Bara vi två liksom. En kväll utan hundarna, med bara varandra, är faktiskt riktigt trevligt ibland! ;) Denna blev dessutom super!


Tack mormor!

Av thecrazypack - 8 oktober 2010 23:53

Blir det en lika vit vinter iår?

     

Av thecrazypack - 7 oktober 2010 21:48

I söndags plockade vi äpplen

 


Mängder av äpplen! Över 12 kg blev det i slutänden

     


Efter att ha sorterat ut 3 kg fina äpplen att äta direkt som de är, 6 kg omogna äpplen som skall få mogna på sig lite innan mos/saft/kaka tillverkas av dem, samt 3 kg som var redo att fixa med en gång, sattes en sats på 1½ kg äpplen på spisen.

     


Saft blev det och nu skall jag ta mig ett härligt glas av egentillverkad mumsig saft!

 


Ut och plocka äpplen med er! Här har ni receptet


1½ kg äpplen

1 l vatten

900 g socker

1 citron

2 msk citronsyra


Tvätta äpplena och dela dem i bitar (ta m kärnhus och allt)

Lägg äpplen, juicen från citronen, sockret och vattnet i en kastrull och koka tills äpplena är mosiga (ca 15 min)

Rör ut citronsyran i lite av saften och blanda sen ner det i all saft

Låt svalna

Ställ svalt (kylen) i ca 2 dygn innan man silar av och häller det på flaska


NJUT!

Av thecrazypack - 7 oktober 2010 16:23

Vi har en ny knubbis i familjen!


Det är inte glassmonstret (han har ju varit mer än knubbis läääänge)


och det är inte han som går under smeknamnet Buddha

 


Utan Parker! Den beniga, mat-tvekande killen som kom in i vårat liv för ca 19 månader sen har blivit en knubbis!

Tur att det är fart & fläkt i honom, för med en liten korrigering i foderstaten så lär han snart vara i toppform igen.  

Av thecrazypack - 6 oktober 2010 23:08

Det var vad Parker hittade i köket och tog med sig in i datorrummet. Han tog sin nyfunna gaffel och hoppade upp i sängen med den. Där la han sig och med en provoserande blick fastnästlad i mattes och låtsades han tugga på den. Kan man annat än skratta åt pojken?! Att många hundar tycker att de metalliska apportbockarna är obehagliga att ta i mun är tydligen inget Parker har lyssnat på ;)

Av thecrazypack - 6 oktober 2010 14:56

Hemma hos oss bor en mindre grupp med härliga degus. I somras inföskaffades ett nytt lyxboende till dem tack vare den superbra chaffören HannaH! Här är några få bilder på hur det ser ut idag.

   

Där i bor Vega

 

Gnejs

 


och Mynta

 

som fick sina fingrar amputerade av elaka Azul i somras

 


Azul bor numera i detta bygget istället

 

Då hon helt enkelt inte förstår hur man skall uppföra sig i sällskap med anda töser. Azul letar nytt hem om det är så att ni vet någon som är sugen på en ensam, liten degu-tös som vill ha mer uppmärksamhet än hon får här.

 

Av thecrazypack - 5 oktober 2010 13:33

som inhandlades till katterna är numera ockuperad av ingen mindre än Felix. Han tyckte tydligen att allt vi handlade igår var till honom. Och vem vill inte ha en sån skön säng?!

 

Av thecrazypack - 4 oktober 2010 20:29

Japp denna helgen var sagt att vara "elfri". Tanken med dessa helgar är att inte använda el annat till det vi absolut måste, så som matlagning, kyl/frys mm. Det gick så där... Egentligen älskar jag våra elfria helgar, men denna gick verkligen inte i det elfria spåret :P Diskmaskin, tvättmaskin, borrmaskin, skruvdragare var alla igång. Datorerna var visserligen inte på så mycket som de brukar, men nog tusan satt vi vid dem till frukosten som vanligt. Vi hann dock med en massa annat än vi brukar och hade en superbra helg trots att den inte blev så elfri som vi kanske hade önskat.


Två lagerhyllor skruvades ihop, den ena fick sen en plats i klädkammaren och den andra bredvid degusarna. Och med så mycket nytt hyllutrymme blev det helt plötsligt genomförbart att faktiskt röja undan och organisera både klädkammaren och röran kring degusburen. Söndagen ägnades åt att möblera om för de små odjuren dessutom. :) Bilder kommer HannaH!


Söndagen ägnades även åt äpplen, torkande av svamp och frisering av gräsmattan. Självklart kom hundarna ut i helgen med, även om det inte var den sämsta helgen så var det långt ifrån den bästa helgen för dem dock. På söndagen fick Enya springa en sväng med husse och det var tydligen tveksamt roligt (hemmåt var det enda roliga hållet). Stackas Parker fick en jobbig promenad genom bostadsområdet innan han så småningom fick skutta av sig all stress på fotbollsplanen.


Idag fick jag och Enya en underbar promenad i skogen. :) Vi tog långlinan och mjukost med oss vilket passade oss båda idag. ;) Fröken fick vara lös, skötte sig exemplariskt och så körde vi lite av agility-trixen som hon ju älskar. Innan vi gick in passade vi på att träna lite på tomten med. :) Gimli och Parker fick dock nöja sig med en kortare långis ute på fälten idag, då jag och Felix hade stora planer.


Vi tog nämligen bussen ut till köpcentret. Där gick vi i djuraffärer, provade selar och halsband tills Felix försökte smita m varenda person som dök upp i butiken. Det blev iaf en ny sele som sitter bra ovanpå overall och regntäcke, så att han har en skön sele även under vintern. :) Dessutom fick han ett halsband. Jag är väl inte helt övertygad ännu, men vi lär oss nog att tycka om det. Han har ett vibri-halsband som jag egentligen är supernöjd med. Det är dock för litet numer och det finns inga pengar att beställa ett nytt. :( Innan vi åkte hem med husse och bilen smet matte in på rusta där det inhandlades kattsäng till elementet, platt tunnel till fröken och några plastlådor m lock för att organisera de där lagerhyllorna lite bättre.


Massa text idag och inga bilder... Gah... Finns massa nya bilder på kameran, men ingen ork att ta tag i det nu. Hundarna vill ha mat och jag lika så. Ni får ta en gammal men helt ok bild...   

 

Ovido - Quiz & Flashcards