the crazy pack

Alla inlägg under januari 2013

Av thecrazypack - 16 januari 2013 23:32

Valp gör framsteg. Valp tycker säkert att vi gör framsteg med ;) Frågan som så ofta uppstår... Vem tränar vem?


Men iaf, det där ljudandet som vi verkligen inte vill ha har varit betydligt mindre idag. Något annat som vi helt tagit bort idag är grind/galler. Han har varit ganska så tydlig m att han inte gillar det & jag har väl tänkt att det är något han måste kunna. Han kan inte stutsa runt under Krypet när Krypet skall äta, för då matar hellre Krypet valp. Och valp behöver ju inte få i sig allt för mycket konstigt + att jag faktiskt tycker att min son kanske kan äta lite själv ibland med. Så tidigare dagar har valp fått sitta i datorrummet, bakom galler tillsammans med Parker. Han har kunnat se oss hela tiden, men trots det varit MYCKET missnöjd och det har vi fått höra. Ledsen valp är inte ok tycker Krypet som då inte kan äta av den anledning = ohållbart.


Så idag testade vi något annat. När D åt frukost (han & valp går upp mycket tidigare än oss andra) så fick valp sin första frukost i form av belöning för att sitta och tigga stilla och tyst nedanför husse = inga problem alls (fast husse gnällde nåt om att filen smakade hundmat). När det sen var dax för mig och Krypet att äta frukost tog jag det ett steg längre. Valp fick belöning (2a frukosten) för att sitta/ligga i elementsängen en bit bort. Han fattade snabbt vart han skulle vara, men sen är han ju bara plutteliten så han blev ju inte kvar länge. Men det dröjde inte länge förrän han sprang mellan mig och sängen.    Själv fick jag ju inte sitta så mycket vid frukosten idag utan sprang ännu mer än valp (han satt faktiskt kvar massor av gånger så jag hann gå tillbaks och sätta mig, ta en tugga och sen upp igen och ge ny belöning!!).


När vi åt middag sen på kvällen körde han samma rejs igen, precis som vid kvällsmackorna! Och han tar egna initiativ till sängen nu. Påbörjade targetstick/nostarget nu på kvällen med honom och när han inte riktigt förstod så kutade han bort till sängen och satte sig. Han är helt klart en smart liten kille. Skall bli så himla spännande att se vad det blir utav honom. Hur långt det går att komma med en självständig jägare av urhundstyp...


Btw så blir jag sjukt sugen på specialsök flera gånger om dagen. Han använder sin näsa som jag aldrig sett en hund innan. Får korn på precis allt och inget (eller nja, mest ätbart då). Felix-matvrak ligger i lä milt sagt!


Dessutom går det allt bättre med Krypet och valp oxå. Ikväll har de lekt rövare ihop och jag trodde nog aldrig att de skulle gå ner i varv och somna. Krypet kutade först m en smörgås i näven och efter skuttade valp och Felix. Krypet skrek av förtjusning och upphetsning, vilket ju inte gjorde valp mindre engagerad om man säger så ;) Den som lugnade ner sig först och somnade var VALP. Och när han rullat ihop sig och somnat skulle Krypet dit och pussa, gosa och mysa tills jag tillslut var tvungen att säga till honom. Han menade ju bara väl och han är verkligen försiktig och snäll (när han vill), men det var ju halvt omöjligt för valp att sova.


Nu finular jag på vilka trix man skall börja med och i vilken ordning man skall träna in allt. Tass är iaf något vi vill lära in sent, för såna där tassviftande hundar har vi haft så det räcker :P Det finns så sjukt mycket att träna så jag blir helt "paralyserad" i min träningsplan för lillgrabben. Är ju inte direkt känd för att vara organiserad alls i min träning, men jag hoppas verkligen att jag kan få till det och lära mig att organisera träningen något mer iaf. Himla kul skall det bli iaf!! Dessutom har jag fått erbjudandet om att hänga på en träningsgrupp m andra valpägare som jag verkligen hoppas på. Vi blir väl lite av utbölingarna i gruppen isf, då det är vallhundar & retrivers, men tänk vilken inspiration! Och tänk om vi kan hålla skapligt jämna steg med dem. Det vore ju skithäftigt!!


Massa text och inte har jag hunnit lägga över några nya bilder på datorn. Trist värre, men det får ni ta.

Av thecrazypack - 15 januari 2013 22:08

En snabb uppdatering måste jag väl få till med. Frågan är väl hur man bäst sammanfattar allt i ett snabbt kort inlägg...


Han är inergisk, intensiv, positiv och busig! Men han har redan börjat snappa upp att man inte skall hoppa på Krypet! Han är även snappat upp att Felix bara låter, men inte alls är farlig och att Parker kan bli riktigt läskig om Parker ledsnar. Helt tokigt matfixerad och som jag redan nämnt med en näsa som får korn på allt. Har lite väl lätt till att börja ljuda, men jag hoppas det hänger ihop m att han inte riktigt känner sig hemma här än. Sitta bakom ett galler/grind suger STORT och det låter han en höra om man säger så. Titta på när någon annan äter, suger med = gnäll och i värsta fall skall. En annan sak vi kommer behöva jobba en hel del med är sammarbetet. Han är riktigt självständig och har inga problem att skutta iväg med en leksak till ett annat rum och röja runt. Visst leker han gärna med oss oxå, men det är verkligen inte självklart för honom. Idag lämnades han ensam (m Felix som dock höll sig i annat rum) för första gången. Han sov när vi klädde på oss, men jag filmade honom och då gick han upp när vi gick ut, drack en del, gnällde och gick sen och somnade om = MVG! Än så länge tycker jag det här med rumsrenhet funkar riktigt bra. Det är kallt ute och snön är inge kul att gå i, men tar vi ut honom kissar han. Sen så har det kommit en del bajs inne då vi inte riktigt har koll på när han behöver bajsa och vara ute m honom en längre stund i väntan på ev. bajs känns inte rätt i denna kylan. Inatt sov han riktigt bra, en hand några gånger under natten och han sov lugnt i sin bia fram tills 6:15 vilket väl få anses helt ok (framförallt då det är D som går upp med honom då ;) ). Så mycket promenader har vi inte gett oss på ännu. Han fick hänga m upp till konsum igår, men då sov han innanför jackan hela vägen dit och större vägen hem. Gick de sista 3 minuterna kanske.

Tid för vaccinationen är bokad nu, så sen känns det nog lite bättre att låta honom traska runt mer vid gångvägarna.


Jag var lite orolig över att uppfödaren bla beskrev honom som lugn, men om han var en av de lugna i kullen är jag väldigt nöjd över att få en lugn cirneco-valp! ;) För här beskrivs han som intesiv, busig och full i fan ;)


   

Av thecrazypack - 15 januari 2013 22:03

Här kommer en drös bilder från våra första timmar tillsammans. De flesta från flygplatsen i Helsingfors & några från arlanda.

                                                           

Av thecrazypack - 14 januari 2013 17:42

 

Av thecrazypack - 14 januari 2013 17:29

Sitter och småfilar på en hemsida till The Crazy Pack och insåg att det säkert finns en del bilder på medlemmarna när de fortfarande bodde i Spanien (& kanske även när de flyttat till Sverige). Bla har jag en kullbild på Parker m syskon när de var pluttisar som går på skärmsläckaren (men tyvärr lyckas jag inte lokalisera var den ligger på datorn    ). Snälla underbara människor där ute som har någon eller några bilder på Felix, Enya, Gimli och/eller Parker SNÄLLA SNÄLLA SNÄLLA maila dem till mig på the_crazy_pack@yahoo.se Skriv om det är ok om jag använder bilden & vad ni isf vill ha för typ av kred för det. Det vore guld värt!!

Av thecrazypack - 13 januari 2013 12:48

Ja han behöver väl ett namn nu, men än är det inte riktigt bestämt. Men ni vill kanske ha en liten uppdatering av läget ändå ;)


Mötte uppfödaren på flygplatsen vid 13 (lokal tid) och det var den sötaste lilla valp jag sett i hela mitt liv tror jag ;) Lite återhållsam de första minuterna, men sen har jag inte sett mycket av det. Vi pratade, gick igenom papper, skrev på papper, gosade & pussade valp, pratade lite till och sen var de tvungna att åka. Kvar stod jag med min alldeles egna cirneco-valp!   


Vi tog oss till ett lite lugnare hörn av flygplatsen så att jag kunde få ordning på alla grejer, rota fram flygbiljett mm för en smidig tidig incheckning. Passade på att ge grabben lite mat, i form av belöningar för icke hoppande och han fattade supersnabbt. Fick skickat iväg uppdateringar till familj o vänner som undrade hur det gick för oss. När jag resta mig upp för att vi skulle gå så passade ljuvliga lilla valp på att kissa på min jacka som jag suttit på. Och det var en rejäl kiss. :P Ja ja bra att han är nykissad tänkte jag ;)


Vi checkade in, gick genom säkerhetskontroll (& plockepinnet i handbagaget var aldrig några problem - eller att jag hade ett stort handbagage + en valp) och sen hade vi nästan 6 timmar att fördriva på flygplatsen. Inte en blund hade jag sovit på vare sig natten eller dagen och nu gick det ju bara inte. Valp var full med bus. Han har en näsa utöver det normala alltså! För nog kände han att det fanns någon liten påse m mat i väskan och då var han ju bara tvungen att försöka ta sig dit. Klättra, tugga, gräva och kämpa. Leksaker var kul, folk var kul, rullande resväskor superspännande, vattenskålen var läskig när man välte ut allt vatten och det blev blött, men sen kunde man springa runt m skålen i munnen istället    Mat är supergott! Och trots att han är helt tokig i det har han redan snappat upp att det lönar sig att inte hoppa och skutta efter maten (även om han glömmer bort sig typ nästan hela tiden). Sen så blev han trött och somnade i mitt knä. Tungt, djupt och tryggt sov han där på den stora flygplatsen fullt med folk och ljud! För att sen vakna lika positiv till allt igen ;)


Vid 19-snåret (lokal tid) gick vi på handikappstoa, så han kunde få gå på toa i lugn och ro. En fast fin bajs kom på tidningen jag lagt ut. Räknade ju kallt med att magen skulle vara lite stressad av allt som hänt under dagen, men han är fortfarande superfin i magen! Sen busade vi lite innan vi gick ner i varv för att tvingas in i den lilla väskan han skulle resa i. I väskan levde han rövare ett tag. Tugga på saker är hans grej, så stundtals blev jag lite orolig att han faktiskt kommer hinna tugga sönder väskan innan vi är framme. Onödig tanke, för innan vi ens lyft sov han stenhårt igen. Så hårt att han inte ens reagerade när planet lyfte! Där sov han tills jag fick väcka honom för att vi var framme.    Bilresan hem sov han hela vägen med.


Hemma fick han komma in, möta en superläskig katt som han var tvungen att skälla lite på. Undersöka (vilket han gjorde utan minsta osäkerhet, full fart bara överallt) och sen fick han möta grabbarna. Felix reagerade precis som väntat. Fräste av surt och sa: "Det här var väl jävligt onödigt matte. Vad skall vi med en valp till?!" Valp fattade snabbt att Felix var en sur vresig och tråkig gubbe. Parker hade ragg och var lite så där osäkert förjust. Han är försiktig och snäll mot valp, men säger till (alldeles lagom mycket) när valp blir för mycket.


Natten hade väl gått så där sa D. Valp hade väl typ testat att tugga (tycks helt klart vara favoritsyssla) och dra i det mesta på D. Hår, öron, sockar, tänke etc etc. Visst sov valp stundtals, men inte så mycket som D hade hoppats få sova. Jag och Krypet sov dock stenhårt fram till 7 nångång då jag vaknade av att jag hörde att D & valp var uppe. på tal om Krypet så klarade sig tuttarna till typ runt 18-tiden (svensk tid) innan jag började känna av att de var spända. Vid tiden då jag äntligen träffade Krypet igen var de dock sprängfyllda och Krypet hade en massa att berätta innan han blev intresserad av att tömma mammas överfulla tuttar. Tack o lov var de iaf återställda tills det var dax och sova!


Nu lite bilder från igårkväll och idag. Resebilderna ligger på mobilen så vi får se när de läggs över...

         


Bus!

           


Hittade ett lagom stort byte att släpa ut i vardagsrummet och döda.

       


Flygväskan gick oxå att döda

 


Krypet gillar valp, valp är rolig att titta på när valp leker, men valp är ävn lite för intensiv och läskig att umgås med än så länge

 


Just nu sover dock valp hårt nedanför mig

 
  

Av thecrazypack - 12 januari 2013 03:20

..bär det av. Så mycket sömn hann det inte bli, men jag låg iaf i sängen i 4 timmar ;) Tänk nu på oss under hela dagen och håll tummarna att ALLT flyter på fint! Så kommer det fotouppdatering snart ;)

Av thecrazypack - 11 januari 2013 19:01

Snart bär det av! Om ca 8 timmar äter jag frukost, om 9 timmar går bussen mot Skavsta där jag skall möta världens bästa H vid 5:30 för att sen bli körd till Arlanda. Om 13 timmar bör jag vara incheckad (eller incheckad är jag via datorn redan) och det är snart dax att boarda planet. Vid 12 (svensk tid) skall jag äntligen möta uppfödaren och lilla kungen!! Sen har jag och kungen 7 timmar att fördriva och lära känna varandra innan vi lyfter från finsk mark. Vid 20-snåret skall vi landa på svensk mark och förhoppningsvis möts vi av mina två favoritkillar!


Det blir en lååååång dag för mig om man säger så... Tuttarna lär väl typ explodera. De är ju vana vid ganska så mycket tuttade/dygn och nu blir det ca 16-17 timmar utan något alls! Sen hoppas jag så klart att det skall gå bra för mina grabbar hemma. Krypet och jag har aldrig varit ifrån varandra så här länge och jag gissar att D inte är så sugen på att vara vaken hela tiden jag är borta (Krypet tycker att mamma är den som skall sällskapa när han sover, annars vill han sova på promenad i vagnen), men oavsett så tror jag nog de kommer ha riktigt kul här hemma utan mamma.


Tusan vad spännande det är! Resfebern har helt klart infunnit sig! Massa packning känns det som att jag har med, men allt går ner i en väska som skall vara ok som handbagage iaf. Sen vad de säger vid säkerhetskontrollen vet de tusan... En väska för att flyga valpen i är packad + en tygbur m plaströrsram. Ramen är isärplockad och ser ut som värsta plockepinnet. :P Men skall jag spendera 7 timmar på en flygplats m en liten valp som inte är direkt koppelvan så känns det bra att ha en lite större bur än bara flygväskan för lillkillen att vila i.


Men men... dax att fixa mat nu. Sen steka pannkakor inför resan imorn, packa det sista och försöka komma isäng i tid så det blir några timmars sömn iaf.

Ovido - Quiz & Flashcards