the crazy pack

Alla inlägg under januari 2013

Av thecrazypack - 20 januari 2013 09:54

Dum som jag var sa jag till Trassels matte igår att valp inte tuggat på några sladdar än iaf. Det har han nu!   

Av thecrazypack - 20 januari 2013 00:37

Har jag sagt att han tuggar på ALLT? (här dammsugarröret!)

 

Av thecrazypack - 20 januari 2013 00:35


Torterade valp med att ta ut honom i -15 idag för att få några fina snöbilder. Han tyckte det var en värdelös ide och valde att gå hem efter bara några få bilder. ja ja då vet jag att han hittar hem iaf :P

     


Tacka vet han elementsängen!

 

Av thecrazypack - 19 januari 2013 19:48

Idag fick Felix sig en lyxpromenad ensam m matte, dessutom hade vi promenadsällskap idag i form av Trassel (tollar-trassel, inte Trassel som Enya gick massa kurser med) och hennes familj m matte, husse och lillmatte. Promenaden gick upp till valla ridhus där det var agilitytävling idag. Inte nog med att bara åsynen av hindren fick det att rycka i agility-tarmen, en hel promenad med härligt hundsnack m en annan hundtoka som dessutom är insnöad i agility ;) Och ännu roligare är att det om två veckor flyttar in en liten valp hos dem, en röd liten en som även han skall bli bäst på agilitybanan :) Det är i deras träningsgrupp vi hoppas lära oss massor (& förhoppningsvis kan vi ge lite tips till dem med). Skall bli himla kul att få se andra små valpar utvecklas till stjärnor med.


Väl hemma plockade jag fram rc-tunneln för att se vad valp kundes tycka om det. Valp tog det ungefär som jag misstänkte = fullfart, smaka, studsa på och släpa med sig den! Han gick igenom den med. ;) Ja till och med rusade igenom den. Välte i den, trängdes med Krypet och en sopborste, klättrade i den, tuggade lite till på den... Kul var det iaf och inte spelade det någon roll om den var i rullning, rörelse eller det vra trångt i den - det var lika kul hela tiden.


Idag testade vi även att ta fram dammsugaren för första gången. Bara så ni vet så går det super att tugga på dammsugaren med ;) Han fick undersöka (=tugga på) den en stund innan vi startade den försiktigt. Ingen fara alls, lite mer försiktig kanske, men det gick ypperligt att kampa m matte när dammsugaren fortsatte på sitt uppdrag.


Det är så jävla skönt att ha en sån okomplicerad och trygg valp! Alltså, inte så vi inte har saker att jobba m med galningen, men just den där grundtryggheten och den positiva inställningen till allt gör saker och ting så mycket enklare. Dessutom är vi ganska så trötta på rädda och oroliga själar och det skall bli kul att få träna något annat där man inte hela tiden behöver fundera över just den där jobbiga rädslan som alltid finns där bakom och kan komma fram och förstöra om man inte tänker efter ordentligt innan.


Just ja, Trassels matte bjöd med oss på ridhusträning på söndagar för miljöträning av valp (de andra kör agility) och det vill vi verkligen med på. Imorn blir det inget då valp är så nyvaccinerad, men sen j-vlar skall han få lära sig att matte är BÄST, ja bättre än både andra vovvar (som har skitkul) och hästbajs ;)


hmm... Måste verkligen se till att lägga över bilderna från kameran snart. Förbannat trist när det bara blir en massa text ju.

Av thecrazypack - 18 januari 2013 23:21

tidningar   hudben   bollar   hundsängar   bestick   repknutar   människoöron


tugga   tugga   tugga


märgben   metallvisp   fingrar   matskålar   hundfällar   Krypet leksaker   bordsben


tugga   tugga   tugga


träleksaker   tygbur   soffa   kartonger   kuddar   mattor   fötter


TUGGA   TUGGA   TUGGA



Aldrig tror jag att jag varit med om en hund som tuggar på precis ALLT på det sättet som valp gör! Och inte nog med att ALLT fungerar att tugga på, det skall tuggas HELA tiden. Hoppas innerligt att han kommer växa ifrån en del av det iaf, för annars kommer vårat hem snart vara helt söndertuggat...

Av thecrazypack - 18 januari 2013 17:21

Idag var det dax för Veto att åka till veterinären igen för att ta ett nytt blodprov och kolla levervärdet som var för högt i julas. Passade på att ta med valp för hans vaccinationsspruta och lite miljöträning.


Först ut var valp. Han fick sig en genomkoll och allt såg bra ut. Han var lagom fjäskig och så då där vansenigt söt som bara han kan vara ;) Veterinären hade koll på rasen (!), något hon dock var ensam om bland alla människor vi träffade idag. "Vad är det för ras?" och "Hur stor blir den?" är frågor jag redan är trött på :P Iaf, valp fick sin spruta utan några som helst bekymmer och skulle sen få en godis. Valp ville dock ha hela godisburken och döööök ner i den. :) Men sen tog han en från veterinären med.


Sen så var det dax för Veto. Denna gången snoddes hon in i en handduk med en gång och lämnade då blor utan att trilskas det minsta. Vi väntade en liten stund (valp somnade, Veto surade under en stol) och in kommer en glad veterinär. Värdet hade mer än halverats sen sist! Och ligger nu mitt på det som anses vara normalvariation! Hon är frisk!!    Hon skall äta levermaten 2-3 månader till, men sen kan vi byta till det vad som. Dock gillar hon ju denna maten och en biverkning kan vara att de går upp i vikt = något hon gärna får göra. Så vi får se hur vi gör med hennes mat i framtiden. Det kändes iaf himla skönt att allt såg så bra ut nu! Tänk våran gammelkatta tänker nog vara med oss ett tag till.


När det var dax att betala slängde jag med 5 kg bantarmat till Felix, han har blivit lite väl rund sen han blev ensam om att äta allt som Krypet slänger på golvet. Lika bra att banta ordentligt nu då det dessutom är för kallt o jobbigt för honom att gå några riktigta promenader. 1500:- fattigare blev jag, men så mycket lättare och gladare i själen. :)
 Dessutom skötte sig valp exemplariskt i väntrummet sen när vi satt och väntade på att D och Krypet skulle komma och plocka upp oss efter att de handlat. Sitta med störning är inga som helst problem. :)

Av thecrazypack - 17 januari 2013 22:22

Idag hade valp sitt första besök av främmande människor här hemma hos oss. De var väl inte riktigt här för att hälsa på honom, men de fick allt klappa lite på galen valp. Valp var bara glad framåt och så där underbart valpig. Inga tendenser alls för osäkerhet, trots att Parker vägrade visa sig på hela kvällen. Kanske att valp hade lite svårare att varva ner, men det var inte omöjligt iaf. Kändes iaf bra att se. Gissar att jag är extra fånig när det kommer till sånt där, men vi har levt så länge m osäkra/rädda/värdelöst socialiserade hundar nu att vi absolut inte vill hamna där igen!


Och imorgon skall vi till veterinären. Veto skall ta nya blodprover och valp skall få spruta + stå på vågen. Någon som vågar gissa hans vikt?

Av thecrazypack - 17 januari 2013 22:18

I tisdags var valp 9 veckor och vi försökt oss på det  där med ståbilder för dokumentering. Det gick väl så där och det är väl bara att konstatera att valps matte har alldeles för lite träning inom det momentet! Här är iaf två bilder som han faktiskt står på.

   


och så på det ljuvligt söta nyllet som är betydligt enklare att få till en bild på

 

Ovido - Quiz & Flashcards