the crazy pack

Alla inlägg under september 2010

Av thecrazypack - 21 september 2010 22:38

Eller inte riktigt kanske... Fast när jag tänker efter så har jag faktiskt en grön bordslampa, vart den befinner sig just nu vet jag dock inte. Men det var väl kanske inte det detta blogginlägg va tänkt att handla om. :P


Idag var en sån där dag då det kändes super med hundarna. Som att det faktiskt kan vara värt att kämpa en vinter till bara för att få ytterligare ett år. Gimli var på lysande humör. Kanske för att det var första långisen på dagar då det inte var mörkt och regnet öste ner, kanske för att han bara är en underbar hund m en fantastisk "spirit"? Tog grabbarna runt dammen och sen på kvällen gick jag och D en sväng m Enya i bostadsområdet. Vi går nästan aldrig där, då det ju egentligen är ganska tråkigt jämfört med skogen, men ibland är det nyttigt med.


Idag har jag tvättat (kuuuuuul, or not), men vi har massor som behöver tvättas & ingen tvättid i tvättstugan förrän den 29e :( Äntligen fått ut kattburarna till förrådet tillsammans m en låda leksaker. Kvar på köksbordet finns innehållet som fanns i lådan som leksakerna fick flytta till :D Kanske får tummen ur att göra klart imorn? Eller så gör jag något av alla de miljoner grejer som jag borde fixa *suck* Fick köpt en Biabädd som fick ersätta den äckliga, söndertuggade kartongen som Paker legat i under mitt skrivbord. Än så länge vägrar Parker att testa Biabädden och Virus har spanat flera gånger för att KISSA in den :P Men jag tror att Parker kommer börja gilla sin Biabädd så småningom, för de andra Biabäddarna här i hemmet gillar han iaf ;)


Har funderat på om man skulle ha "dagens bild" här i bloggen. Jag gillar bilder & även om vi inte fotar varje dag, så lär det alltid finnas någon bild att visa. Vad tycker ni? Idag blir det iaf en bild på lite leksaker.  

Av thecrazypack - 20 september 2010 22:37

Visste ni att världen är full av paradis? Platser som har det lilla extra, som betyder något speciellt eller som bara har tagit en stor plats i ens hjärta. Jag har iaf en drös av fantastiska paradis och i slutet av sommaren åkte vi till ett av dem med Enya och Felix.


Här växte Veto upp och vi gick på promenader stort sett dagligen i denna vik.

 

Felix som kanske inte har så stor erfarenhet av klippor insåg snabbt att de är just ett paradis   

 


Och hur kan man annat än att älska det?!

     


Vi slog oss ner på klipporna för att njuta av solen, havet och just klipporna. Felix hittade så klart gotta i en spricka.

   


I sällskap av den vackraste blir det ju inte direkt sämre

 

   


Felix är kanske inte den vackraste, men en riktig liten charmknutte är han iaf!

 

     


På Havets Hus har jag spenderat många timmar & när vi såg att även hundarna var välkomna var ett besök självklart!

 


Hundarna tyckte det var superspännande! Massa saker att titta på, dofter att suga in och besökare som man så gärna vill hälsa på.

     


Enya kikade på spännande hajar

 

Medan matte och husse fastnade för den Småfläckiga rödhajens ägg

 


Vi fick en underbar dag och till alla som råkar ha vägarna förbi Lysekil m hunden sin kan vi varmt rekommendera ett besök på Havets Hus.

Av thecrazypack - 19 september 2010 13:13

Tänka sig, jag har knappt hunnit vakna och ändå har jag lärt mig nya saker. :) Visste ni tex att det finns över 175 st pilgiftgrodsarter?! Och att "Pilgiftsgrodor" är en familj och inte ett släkte? För er lite nördigare så heter familjen Dendrobatidae.


Saknar plugget. Det är kul att lära sig nya saker. Älskar faktiskt att plugga! Den där känslan när man upptäcker något nytt, eller när polletten tills sist trillar ner och man FÖRSTÅR. Finns det en bättre känsla? Borde nog fortsätta att läsa artiklar, böcker och annat som man lär sig av... Måste bara organisera min röra lite bättre så att jag hittar allt jag vill läsa ;)


Och vet ni vad som är det bästa m lärande? Att man aldrig blir fullärd! Man kan fortsätta med det hela livet!   

Av thecrazypack - 18 september 2010 21:20

Så såg min och grabbarnas promenad ut ikväll i mörkret. Till en början brydde vi oss inte så mkt, men ju blötare vi blev desstu snabbare gick vi. Turen blev inte så lång, inte så rolig och sen fick man torka lortiga blöta hundar, hänga upp blöta kläder, selar och koppel i badrummet. Som tröst för denna tortyr av redan låg S bjussar jag mig själv på en glass. :) D är ute m Enya & Felix, så jag får skynda innan de kommer hem :P Vi har nämligen bara en glass kvar i frysen...

Av thecrazypack - 17 september 2010 21:52

Ikväll vill jag ge en ros, nä, en buske m rosor till min lillasyster!

 

(http://linnaeus.nrm.se/flora/di/rosa/rosa/rosapim.html)


Vi delar inte alltid samma åsikt och jag håller inte alltid med dig i det du gör, men jag beundrar dig för det du gör. Du tror på dig själv och att du kan göra en skillnad. Du gör mer än de flesta andra, betydligt mer än mig och du gör en skillnad för mängder med människor! Du är stark, fantastisk och jag är stolt över att vara din syster!   


Jag vet inte om du läser min blogg, men jag vill att du skall veta att jag tänker på dig nu och för det mesta ;) Detta blogginlägg är till dig, för du är DU och ingen annan! Älskar dig!! Saknar dig!! Och några bilder jag hittade i en mapp.

     

Av thecrazypack - 16 september 2010 22:30

Jag känner mig lite lättare numer, som om något faktiskt lyfts från mina axlar. Jag var nog inte ens medveten själv att jag bar just det där, men tydligen tyngde det mer än jag anat. Vi har en bra bit kvar, resan är lång, men tusan vad mkt lättare jag kände mig igår!


Och till lilla F; det går långsamt, 84 st kvar...

Av thecrazypack - 16 september 2010 22:19

Det visade sig att det var sista gången på agilitin idag, vilket kändes trist. :( Tusan vad fort det har gått. Vi körde några hinderkombinationer & jag höll på att dö av ansträngning! Enya hann ta samma hinder tre gånger innan matte hann i kapp och visa vart vi skulle här näst :D Hon var iaf duktig! Vi ett tillfälle följde en annan hund efter henne i tunneln och det vat ju lite obehagligt. Det blev lite tumult, men inget allvarligt hände. Var lite orolig att hon skulle bli skakis gällande tunneln, men så verkade inte fallet iaf. :) Sen körde vi platta tunneln. Det gick så där. Instruktören höll i tunneln som annars ville blåsa bort i vinden och det var ju himla skumt tyckte Enya. Inte ville hon gå in i ett mörker som någon läskig okänd stod över liksom :P Men efter en del funderande, testande mm beslutade Enya sig för att ändå göra det. Tydligen skall det vara bra pris på platta tunnlar på rusta nu... Borde kanske åka och kolla för det har alltid varit ett gissel för fröken. Vi tränade bara en halvtimme och sen var vi inne o hade "teori" resten av tiden. Lite trist, men jag hade nog inte orkat mer. Felix fick vara m inne så fick Enya en liten promenad m husse undertiden. Vi är iaf anmälda till fortsättningen, vilket jag hoppas blir kul. :)

Av thecrazypack - 15 september 2010 20:00

Idag känns det äntligen som att sjuklingen är på väg att bli lite bättre iaf. Har orkat sitta en del vid datorn, släpat mig runt på en tur m två guldgrabbar och pratat m min älskade mamma i telefonen.   


Men nu är vi less på en massa bokstäver, ord och meningar. Visst är det dax för lite bilder igen?!


Eftersom vi missade Enyas agility i torsdags åkte vi och tränade lite på lördagen istället. Och Enyas brorsor fick så klart oxå följa med. :)


         


Då Gim fyllde 6½ år den dagen fick han så klart ett träningspass med och det roligaste som finns (bland mycket annat) är ju target. Och vem blir inte varm och ler av hans glädje?!   

 


Vid agilitybanan finns även en annan bana, men lite roligare hinder och utmaningar. Något som alla hundarna älskade!

       


Denna rör på sig när man står på den och var ju jättespännande tyckte Parker

 


Felix visar hur man tar ett av "hindrena"

     


Kanske skall vi låta mammas Chili testa några av hindrena när de kommer och hälsar på nästa gång? Vi hade iaf kul!

     

Ovido - Quiz & Flashcards