the crazy pack

Alla inlägg under oktober 2013

Av thecrazypack - 5 oktober 2013 19:06

Så kom då dagen då vi äntligen kom ut i skogen och la vårat första gemensamma spår, jag o Knott. Det behövdes en spårkurs för att få till det och jag är så glad att jag faktiskt beslutade mig för att gå den även om ekonomin kanske skulle klarat sig bättre utan den...


3 spår hanns med idag och det var nog alldeles lagom. Knott fick spendera mkt tid i bilen (som alla hundar) och innan första spåret var det lugnt, men sen när han fattat att vi var där för att göra nåt kul var det svårare. Det blev en hel del ljudande tyvärr. :/ Men men... får försöka se till att han får åka m o sitta i bilen en del i veckorna utan att göra nåt kul med, så att inte bilen = ljudande.


Spåren skillde sig inte så mkt i utseende o läng. Vi trampade upp en startruta, la i några godisar o traskade sen i väg 20-30 m rätt ut i skogen. Några godisar i fotspåren med blev det.

När det blev Knotts tur & han fick komma ur bilen exploderade han milt sagt, Så himla roligt att äntligen få göra något! I sitt vanliga jag var han högt o lågt, superglad o skulle hälsa på alla. Skällde lyckligt och det kändes som att ett spårfokus var ganska så längt borta, men...

Första spåret tog Knott som en dans! Ner med näsan, lugna ner sig, sänkte tempo och följde mattes spår! Tror bara han tog en eller kanske två godisar och han spårade förbi slutet, så vi fick uppmärksamma det. Superduktig, superkul och superglad! :) Knott är allt super vet ni ;)

Andra spåret gick han ut stenhårt! Exploderade ut i spåret o matte gjorde missen att inte bromsa honom. Så mnånstans i mitten blev han helt fundersam o hade tappat spåret o behövde sen en del hjälp för att ta sig till slutet. Men slutet var superkul och han gick stolt o lycklig därifrån!

Tredje o sista spåret gick över en mossbeklädd stenhäll och nu bromsade matte den superladdade hunden. Stundtals lite väl mkt för han vände sig om o tittade på mig som han gör då vi tränar att han inte skall dra i kopplet :P Men han spårade fint, tappade bort sig i mitten, men hittade själv spåret igen och tog sig superfint till slutet, där han stannade o ville ha sin belöning! Känns som han fattat lite mer vad det handlade om då o framförallt känner jag mig säkrare nu hur jag själv skall hantera honom & spåret. :) Är supernöjd m honom, även om han ljudade betydligt mer än jag vill (vilket gissningsvis är allmänt kännt här på bloggen redan :P )


I veckan skall vi försöka få till några till korta spår o sen så är det kurs igen nästa lördag. :) Trots att vi knappt lärt oss hur man gör än & trots att jag egentligen inte vet nånting om tävlingsgrenen väcks lusten att iaf testa att tävla i spår i framtiden ;) Känns ju halvttokigt m tanke på rasval, men han är så himla häftig att träna m och näsa har han ju ;) Det är de där andra momenten som skräms en del bara...


Så blev han trött då? Jo då, men det behövdes att Chili (mammas hund som är på besök) gick o la sig på andra sidan kompostgallret för att han skulle somna. Sen sov vi alla i soffan i ett par timmar. När Knott sen vaknade var han fit for fight för att terra Chili igen. ;) Nu har vi varit ute på en timmes promenad o det känns väl som att han kommer somna belåten ikväll iaf ;)

       

Av thecrazypack - 3 oktober 2013 22:48

Idag var det kursavslut på Flerhundslydnaden som jag gått m Knott och Felix. Tyvärr blev det inget för oss då Knott bara timmarna innan beslutade sig för att spy en massa, som dessutom stank nåt förbaskat! Gissningsvis åt han nåt dåligt när han sprang lös tidigare idag, men jag kände inte för att chansa genom att trycka i honom en massa godis och den stress som kursande faktiskt innebär för honom. Att Felix dessutom lät skum i andningen tidigare i veckan bidrog kanske lite till beslutet att strunta i det idag. Hatar att missa kurstillfällen, men när beslutet väl var fattat kändes det rätt iaf.


Knott fick istället hänga m och träna passivitet då vi kikade på husse när han löptränade ikväll. Knott gnällde, men la sig duktigt på fårfällen som vi hade med så matte kunde roa ungen istället. Efter halva tiden fick Knott gå o lägga sig i bilen istället, vilket verkade passa honom ypperligt. Kändes som perfekt träning för honom. Följa m i bilen, vara m på ett ställe m massa aktivitet (men inga hundar) o sen få ligga i bilen o slappa. Inge kul nånstans m andra ord! Inte en godisbit delades ut och inga förväntningar nånstans. :) Kanske sånt vi skall försöka göra innan vi letar aktiviteter där det är hundar inblandat...


Gällande Felix så kände jag mig lite orolig när han lät som värst. Han är ju ändå dryga 10 år nu och typ två dygn lät det riktigt jobbigt att andas för honom. Han lät liksom "täppt" eller tjock i halsen, men verkade inte hostig/förkyld eller liknande. Det gick över lika plötsligt som det kom och sen STANK han i munnen (värre än vanligt! Han är inte direkt känd för att ha bra andedräkt). Tänkte att nu är det väl fler tänder som ruttnat bort på stackarn, så in o gå igenom munnen grundligt. Alla tänder verkade sitta där de skulle och iaf så pass hårt att jag inte kunde känna att de var lösa. Visst han är inte fin i mun nånstans :P Men han började inte blöda av borstandet o pillandet, vilket är betydligt bättre än det brukar vara! Nu luktar han som vanligt igen, äckligt, men det STINKER iaf inte. Andas som vanligt och är som vanligt. Funderar på om han kanske hade nån mat eller gräs eller liknande som fastnat tokig i näshåla/svalg/hals som gav besvären. Oavsett så känner jag mig iaf lugn nu och oroar mig inte för att han skall dö i lunginflammation imorn :P


Får se om jag orkar hitta på något m Knott imorn, annars räknar jag m att han blir trött efter 3 timmars spårkurs på lördag ;)

Av thecrazypack - 1 oktober 2013 22:27

Imorse var det upp så där gräsligt tidigt igen för att hänga m ut till klubben för lite agilityträning. Knott var laddad upp över öronen då det enda han fick i går var 30 min prom m Felix (= i slowmotion) och 5 min klickerträning. Själv kände jag mig lite småsjuk när jag vaknade, men trotsade det då ungen iaf var på bra humör och såg fram emot att åka o träna hund ;)


Vi började med rundbanan vi körde sist. Det var tydligt att Knott kände igen övningen, då han bara brakade igenom den på första försöket! Helt otrolig är han när allt stämmer! Snabb som blixten och idag fanns suget som jag är van vid där. :)


 
Sen så körde vi en bana som krävde lite mer styrning. Det tog sin lilla tid o en del tragglande, men till slut lyckades vi ta oss igenom den med!


 

och för den som vill se hur det verkligen såg ut :P


 

Är så grymt nöjd m min lille kille! Han är så himla häftig att köra och det skall bli så kul att få bli mer o mer samspelt m honom de kommande åren! Det är uppenbart att jag måste bli en betydligt vassare agilityförare för att hänga m honom, men vi lär tillsammans. Och gud vad jag ser fram emot november då han kan röntgas och vi sen så sakta kan börja bygga höjd på hindren med! Spännande värre ju!!

Ovido - Quiz & Flashcards