the crazy pack

Direktlänk till inlägg 18 september 2013

Lite gnälltankar

Av thecrazypack - 18 september 2013 22:46

Ikväll blev jag tipsad om en länk med väldigt intressant läsning och efter att ha läst den funderar jag lite på att tänka om m Knott. Kanske är det bättre att vänta ut lite mognad hos honom och under den tiden försöka undvika de mest extrema "gnällsituationerna". Vill ju verkligen inte riskera att få det där gnällandet som ett inlärt beteende & vi är nog tyvärr väldigt nära där känns det som nu. Jag kommer inte kunna undvika situationerna helt, men jag behöver kanske inte söka upp de jag vet är för mkt. Det verkar ju uppenbarligen inte funka att "vänta ut" honom & jag har heller inte hittat några verktyg alls som fungerar i de situationerna.


I övrigt har tankarna gått om att åka ut till BK helt själv, utan träningsgrejer och då det förhoppningsvis inte är så många andra där och helt sonika sätta oss och göra ingenting. Göra detta så mkt det bara går. Problemet är att det går mot kallare tider och att sitta still o göra ingenting i kylan kommer inte generera en tyst Knott. Vi får se hur det går med det helt enkelt. Om inte annat är det kanske ett bra vårprojekt sen ;)


Försöka få till så mkt "sitta ute o göra ingenting tid" som möjligt, men där är inte det största problemet. Han är ju skapligt van vid att hänga vid sandlådan och gungorna och är för det mesta tyst & lugn då.


Försvåra de situationerna han klarar av bra genom att plocka fram träningsväskan innan vi går dit, ta med väskan, ta på träningsväst osv osv. Gäller bara att jag inte lockas m honom o börjar träna då ;)


Vid sidan av allt detta har vi börjat om m burträningen med. Vill avdramatisera buren till inget annat än något att ligga o slappa i och sen förhoppningsvis kunna skaffa en aningen smidigare bur att ha m på träningar & tävlingar i framtiden. Tror vägen dit är lång, men vi behöver faktiskt inte ha bråttom m nånting!


Så vad tror ni om detta? Ställa in måndagens passivitetsträning vid agilitytävlingen? och sen försöka med omvägen tills han mognat på sig?


Mitt lilla ljudande odjur!   

 


Glömde ju! Vill ni läsa vad jag läst ikväll så följ denna länk ;)

 
 
HH

HH

19 september 2013 00:06

Ta på väst utan att göra något? Hum hum...allt annat var jag med på.

http://hundarochhardrock.bloggplatsen.se

thecrazypack

19 september 2013 10:33

Träningsvästen (på mig), som vi alltid har när vi tränar. Han bygger ju förväntan när den kommer på & tänkte minska hans förväntan genom att inte träna m den..?

 
Ingen bild

Carro, Atlas & Niiro

19 september 2013 19:41

Det är svårt det där och det gäller verkligen att komma på vad som funkar bäst för just sin hund. Jag tror det kan vara jätte nyttigt som du säger att åka ut till BK utan att göra nåt och bara ta det lugnt. Själv kände jag i måndags att Niiro inte alls var redo för BK passivitets-träning. Han var alldeles för uppe i varv och verkade inte känna sig så trygg bland alla hundar (all skäll och morr osv) som jag vill att han faktiskt ska va. Vi kommer inte hänga med nästa måndag då jag tror det var för stort steg med ny plats, mörkt, tävling och massa hundar som springer osv.. Vi kommer fortsätta träna på HU och med det hundar som råkar vara där när vi är där :)

thecrazypack

19 september 2013 22:16

"skönt" att inte vara ensam om känslan från i måndags. :P
Vi får hitta på nåt annat på måndag helt enkelt ;)

 
HH

HH

19 september 2013 21:56

Träna utan väst? Ha västen till när du vill att han ska få upp förväntan? Äsch, det blir säkert jättebra med väst på och inte träna också.

http://hundarochhardrock.bloggplatsen.se

thecrazypack

19 september 2013 22:14

Hihi
Ja va fan idag tränade jag UTAN väst! Tänk, vad tokigt! :P Ha den fula västen i sandlådan känns ju så där, men va fan är knappast uppklädd i sandlådan i vanliga fall :P

 
Ingen bild

Cecilia

20 september 2013 23:20

Åh vilken klok text, länken. Som vanligt.

thecrazypack

21 september 2013 18:46

Väldigt klok text & precis vad jag behövde läsa :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av thecrazypack - 12 februari 2020 16:35


Finns det någon som fortfarande bloggar? Eller läser bloggar? Har jag tid och ork att blogga igen? Eller ska allt fortsätta hamna på fb bara? Ska jag samla hundträningen här igen kanske? Tycker iofs det är kul m fb-minnena som dyker upp, men annars ä...

Av thecrazypack - 28 december 2017 16:29

Bloggen är ju nästan död, men känner ändå att jag vill ha kvar den och samla minnen i för att kanske en dag ta upp den igen när tid och ork finns. Så beslutade mig för att försöka samla ihop en årskrönika från 2017 iaf. :)   JANUARI   Vi börj...

Av thecrazypack - 11 mars 2017 10:51

Håller fortfarande på att smälta hela Crufts upplevelsen och hoppas att jag så småningom ska få tid och ork att skriva ner en längre text om allt. Just nu känner jag bara enorm tacksamhet!      Tacksam över att jag har världens bästa Knott! Vi ha...

Av thecrazypack - 26 december 2016 00:15

2016 går mot sitt slut och det är väl dax att sammanfatta året så smått. Redan 2015 stod det klart att 2016 inte skulle bli det tävlingsår som jag sett fram emot. Istället bestämde vi oss för att flytta till Wales. Makens disputation i mitten av Febr...

Joy

Av thecrazypack - 25 september 2016 01:13

Joy, det är vad vårat nyförvärv kommer att kallas. Iaf om ni frågar mig. Familjen är inte helt enig, men eftersom det är jag som står för det mesta av träningen kommer det iaf bli det hon lyssnar på i slutänden ;) Krypet tycker hon ska heta Röda Hulk...

Ovido - Quiz & Flashcards