the crazy pack

Alla inlägg under maj 2013

Av thecrazypack - 16 maj 2013 22:49

Vi bor så förbannat bra! Jag älskar verkligen denna tiden på året, då man drar upp persiennen på morgonen och möts av ett hav av vitsippor! Hasseln har blivit grön, men släpper fortfarande igenom solen, sipporna täcker hela marken och fåglarna annonserar att livet är som bäst nu!

Och i detta hav av sippor måste jag förståss sätta mina älsklingar i ett försök till gruppbild...

                           

(som ni kanske förstår tycker både Parker och Veto att det här m gruppbild/fotografering suger!)

Av thecrazypack - 15 maj 2013 22:16

Sugig j-vla pissdag som slutade m att D kom hem från jobbet redan vid lunch. Funderar seriöst på om Knott är löptiksdryg för j-vlar vad det kan gnällas, traskas runt och skällas för ingenting just nu. Blir tokig på honom en miljon gånger om dagen känns det som! Att han dessutom lyckas trampa i bajs när han var ute och snyggt lämnade små bajsspår i hela lägenheten gjorde ju knappast att jag kände mer kärlek för skithunden! Blir ju inte bättre då Krypet är gnällig, bråkar m hunden och saknar pappa konstant. Nä då känner man sig some n värdelös mamma och matte! :(


Nä klä på ungen och valpen och så ut på promenad. Gick en sväng m Knott, men kände att jag inte klarade av att vara rättvis, så gick hem m honom igen och tog m Felix istället. Felix kan drälla i flexi utan att vi behöver bry oss om varandra det minsta. Bölade en del, snackade m D, bölade mera, Krypet somnade och sen mötte vi upp D som följde med hem. Väl hemma städade underbaraste D bort allt bajs & lagade lunch till oss innan han åkte tillbaks till jobbet.


Orken och lusten har varit helt borta idag, så efter middagen ikväll tog D med sig Parker och Krypet och gick en promenad, medan jag tog m mig Knott för att träna lite. För även om han får mig att bli tokig här hemma, är han ändå ett ganska så säkert kort för att få mig att tänka på annat en stund. Träna hund m massa annat i huvudet går liksom inte utan man måste vara på plats fullt ut. Jag var väl lite osäker på om jag skulle lyckas släppa allt och fokusera fullt ut på träningen, men det gick super. :)


Vi försvårade runda pinnen m att ha två pinnar och försöka få till lite handling kring dem. Det var skitsvårt tyckte Knott, så jag måste komma ihåg att börja lite lättare! Just handling/cirkelarbete är en sån grej som jag verkligen har svårt att fatta att han inte kan. Med Enya var det ju aldrig något att träna alls egentligen, då hon liksom redan kunde det där m att följa ens kroppsspråk. Knott ser ut som ett j-vla frågetecken! Men men... Sen tränade vi på backa och där börjar det verkligen släppa för honom! Kanske har vi en film i slutet av månaden för att delta i Dagens Trick! :) Startposition hann vi med och lite kontaktövningar. Sen tog vi en promenad ut på fältet m en förhoppning om att möta grabbarna. När vi var där på fältet och väntade på grabbarna fick vi till ännu lite mer bra kontaktövningar. Dessutom fick vi till jättefint cirkelarbete i det höga gräset. Han fick liksom mer sprutt i benen, men mindre hopp och bita matte i armen ;) Superfina inkallningar och häng i gräset blev det med.    Han är så jävla bra min skrutt!!


Sen kom grabbarna och Knott och Parker busade gärnet. Så mycket att de missade haren som flög upp bara nån meter från dem! Jag som gått och väntat på att få se hur Knott beter sig när han får syn på en hare fick istället vara nöjd och glad över att ingen av mina hundar jagade hare ikväll. :P Spåret intresserade honom inte det minsta iaf och med tanke på att jag och Knott redan passerat platsen där haren var flera gånger under kvällen, så verkar det inte som att hare intresserad Knott nämnvärt (än iaf).


Det är tur han är så jävla bra! För ibland funderar jag allvarligt på att bygga en ljudisolerad låda att stänga in honom i! :P Timmen tillsammans m Knott fick mig att helt tänka på annat! Tyvärr kom lågheten tillbaks när jag kom in igen...  :(

 

Av thecrazypack - 14 maj 2013 22:19

Idag gick vi igenom bangleken och rundade stolpar. Dessutom så gick vi igenom sidbyten, men det glömde jag helt bort att träna :P Knott var övertrött och ljudlig, men tränade engagerat. Det var främst när vi stod stilla och han frös och blev uttråkad som det blev uppenbart hur trött han var. Vi slapp iaf regnet som kom tidigare under dagen. Knott fick testa Parkers obtrack-täcke som nu är perfekt i rygglängden! Får se om han kommer ta en storlek större än Parker sen eller omd e slutar på samma.


Iaf, träningen gick som sagt bra. Insåg att han påverkas mer av belöningsform än jag tänkt innan. När jag belönade runda stolpen m godis genomförde han det hela jättefint, men det gick inte vidare snabbt. När jags en kom på att byta ut gottan mot det där bandet som nästan alltid ligger i fick blev det fart på honom! Han blev så laddad att han skällde till ibland när han rundade stolpen (trött och tyckte väl inte att det gick tillräckligt snabbt). När vi rundat stolpen några gånger så passade vi på att träna startposition lite. Han gick in fint mellan mina ben idag igen och stod kvar så jag kunde ta ett kliv bort. Tränade lite kontaktövningar åt husse, även det gick galant. :) Och sen så var det dax för bangleken. Han har ju lyssnat och kännt på gungan innan (i ridhuset) och det var verkligen absolut INGENTING att bry sig över tyckte han. :) Fick lite mer tips om hur han skall hoppa upp på den, men annars var det inget märkvärdigt alls. :) Nu skall vi köra ett pass i månaden och så skall den förhoppningsvis sitta superfint om ett år utan minsta lilla bakslag vid träning ;)


Det var nog dagens kurs det. Än så länge är det ju inte så mkt nytt för vare sig mig eller Knott, men vi har kul ändå.

Av thecrazypack - 13 maj 2013 20:37

Jag tror de i min närhet börjar tycka att jag är grymt tjatig alltså! Men om man bara översvallas konstant (kanske inte riktigt, men man skall ju fokusera på det positiva ;) ) av hur bra ens hund i så bara måste man ju tjata lite om det! ;) Jag blir helt euforisk av att träna med honom! I alla fall när man får de där helt fantastiska passen! Och just det är vad vi har haft ikväll! Ute på tornby m en massa störningar av alla de möjliga slag!


Något han haft riktigt svårt m är att gå in mellan mina ben. Han har nästan upplevt det som obehagligt att vara under mig så och undvikit situationen. Nu föll allt på plats och han bara slängde sig in mellan benen på mig (dock alltid från samma håll. Han har verkligen skitsvårt åt andra hållet i samtliga svängövningar...). Kändes super, även om det så klart finns en del att fila på. Han står gärna m en tass på min fot, lutar lite, skäller innan & så det där att han alltid tar från samma håll då. Försökte stå så han inte kunde gå runt det hållet, men då lyckades han inte riktigt få till det. Blev att han gick runt "som vanligt" och då hamnade m huvudet bakom mig istället :P


Sen körde vi en övning från slyngelkursen som Knott och husse behöver öva på. Då Knott inte tränat det alls m mig tänkte jag att vi kunde ju göra saker o ting lite lättare för husse & Knott genom att jag lär in det och så behöver de bara lära sig att göra den ihop liksom. Dröjde inte länge förrän Knott bjöd på ett skapligt sitt bredvid mig. Han går runt som om han skall in mellan benen, men kniper jag så hamnar han bredvid istället :P Långt ifrån en bra posion än, men han bjöd på sitt i den stökiga miljön så jag är supernöjd!! Dessutom var det inga problem m att köra på extern belöning o vänta ut den där svåra ögonkontakten heller!


Sen så bjöd han på några riktigt fina backningar med, så det känns som det finns hopp där bara jag sätter mig ner och tänker igenom hur vi skall gå vidare. Utöver det så gick vi på en promenad på området, besökte båda djurbutikerna, åkte hiss, satt o hade tråkigt, samt åkte i fotänden på passagerarsätet fram. Han är så jävla bra min lilla kille!!   


Imorn är det agilitykurs igen. Veckans läxor har vi inte direkt övat på är jag rädd för. Testade att springa mot leksak tillsammans idag och det gick (som förväntat) utan problem. Sen var det väl starten vi kanske borde ha övat på med då... Och bestämma oss för vilket kroppstrick vi behöver träna in!! (Tips tack!!)


Dessutom har han varit super när vi var och hälsade på mor i helgen! Visst lite speedad och galen inledningsvis, men innan vi åkte hem i slutet av helgen låg han avslappnat och njöt på hennes inglasade balkong, spanandes på grann-katter och hundar. :) Världens sötaste rumpa har han med (m små söta pungkulor som syns nu!)

 

Av thecrazypack - 13 maj 2013 15:39

I helgen har vi varit på västkusten och där passade de två små solkungarna på att njuta av solvärmen!

   

Av thecrazypack - 7 maj 2013 22:04

Idag började valpagilityn för Åsa Wrede. Det är bara tre gånger och bara en kort timme per gång, så det kommer nog gå alldeles för fort. Idag gick vi igenom startritualer, tränade på att stå & stanna (tycker det är skitsvårt att få ett stabilt stå, men vet att det kommer bli konflikt att få till ett ligg/sitt på blött underlag, så vi får försöka få till ett stabilt stå...) och sen fick vi läxor. :P Omvänt lockande, frisignal och springa till belöning + ett kroppstrix som vi skall kunna visa upp sista gången.


Knott var jätteduktig! Det var väldigt mycket hundar på hu när vi kom dit och en hel del skällande, men han redde ut det bra. Skällde bara hysteriskt när husse, lillhusse och gubbarna gick. Utöver det blev det väl nåt skall då o då och så klart en hel del gnäll då det var en massa sitta still o lyssna. Den lilla övningen m stå o omvänt lockande klarade han dock galant. :)


På kursen finns hela spektrat av hundar representerade! De mer "typiska" agilityhundarna representeras av en cavalier, en sheltie, en dansk svensk & en lhasa apso. De mindre typiska är cirnecon Knott, en xolo och en, hör o häpna, engelsk bulldog! Känns ju lite felplacerad i en agilitykurs, men självklart skall även en engelsk bulldog testa på det! ;) Knut hette den sköne killen, som togs sig friheten att komma och hälsa på Knott när vi tränade :) Xolon löpte, så nu har Knott träffat sin andra löptik på lika många dagar. Får se om det får igång MANNEN i honom...


Kul m kurs och kul att träna för en ny instruktör med. Skall bli spännande att se vad vi tycker sen när vi kursat klart.

 

Av thecrazypack - 5 maj 2013 12:22

Att hoppa 1,10 m är tydligen inte allt för svårt för en cirneco på knappt 6 månader! Mattes hopp är att det var en engångsföreteelse.

Av thecrazypack - 4 maj 2013 19:48

Knott är en gnällig, vimsig, hispig, övertrött valp just nu. Idag har vi hägnt på tomten och fixat o haft oss. Knott skötte sig riktigt bra då han fick vara bunden och med, men lät som bara den om han fick vara inne/på andra sidan staketet. Vid 15 hade han kurs m husse och där var han tydligen riktigt övertrött, ofokuserad och allt annat än den lysande lilla hunden han kan vara. Trött i bilen hem, men kunde ändå inte få ro att lägga sig o sova

 


Sov en liten stund när han kom hem, men vankar nu runt, gnällig och vill inte alls komma till ro. Sitter instängd i datorrummet m mig, för annars lever han rövare m allt o inget. *suck* Att det skall vara så förbannat svårt att lägga sig o sova när man är så trött?!

Ovido - Quiz & Flashcards